Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace pro rodiče

V tomto školním roce nabízíme nejstarším dětem 2 nadstandartní aktivity, které vedou paní učitelky. Aktivity probíhají po obědě (13.00 - 13.45 hod.) - nespavý režim u předškoláků. 

 

MUZIKOHRANÍ - vede Mgr. Kateřina Krutílková

 

KERAMIKA – vede Bc. Andrea Houšková

Děti poznávají vlastnosti keramické hlíny, jsou motivovány k tvořivosti a pod vedením paní učitelky zhotovují originální výrobky, které si odnášejí domů.

 

 

 

 

CELOROČNÍ PROJEKT VE TŘÍDĚ SOVIČEK

 

"AGÁTA  A  PĚT KRÁLOVSTVÍ"

Cyklus 10-ti výukových programů ve Středisku ekologické výchovy SEVER, které spojuje společná motivace - příběh o čarodějnici Agátě a pěti královstvích. S pomocí Agáty se děti postupně začnou orientovat ve světě lidí, uvědomí si místo člověka ve světě a v přírodě, naučí se spolupracovat a řešit problémy. 

Programy jsou zaměřené na ochranu a poznávání přírody, ochranu životního prostředí a udržitelný způsob života a také na zlepšení vztahů ve skupině. Jsou určeny zejména předškolním dětem a jsou komponovány tak, aby v nich podporovaly všeobecný rozvoj a pomáhaly pěstovat žádoucí kompetence: samostatné myšlení a jednání, schopnost spolupráce, tolerance, vcítění se, ale i schopnost prožívat a své pocity vyjadřovat. Svým obsahem i formou odpovídají zařazení do několika vzdělávacích oblastí. V široké škále využívají prvků dramatické výchovy, kooperativního vyučování, smyslových a pohybových her i dalších aktivizačních prostředků a kladou si za cíl děti nejen informovat, ale formou konkrétního prožitku v nich vzbudit zájem o danou tématiku.

 

MŠ Lentilka pořádá různé akce: divadla, soutěže, Den otevřených dveří, výlety dětí, karneval, apod. Tyto činnosti jsou pořádány dětem pro zpestření celoročního dění v MŠ.

Mateřská škola se snaží co nejvíce spolupracovat s rodiči. Do svých každoročních aktivit řadí i velmi krásné Velikonoční a Vánoční tvoření rodičů s dětmi. Tyto společné akce pro rodiče a děti mateřská škola využívá k neformálním rozhovorům, seznámení rodičů s přirozeným prostředím školy a ke spolupráci s rodiči. Mezi příjemné posezení patří i vystoupení pro maminky.

O veškerém dění ve škole jsou rodiče informováni prostřednictvím aplikace Naše MŠ, školních nástěnek, webových stránek a facebookového profilu, kde se mohou dočíst o všem, co se událo, i o tom, co děti čeká v dalším měsíci.

 

Třídy

Provoz MŠ: od 6:30 do 16:15

Mateřská škola má čtyři třídy. 1. a 2. třídu naleznete v prvním patře. Ve druhém patře je 3. a 4. třída. První třídu navštěvují děti od 2,5 do 4 let, druhou třídu navštěvují čtyř až pětileté děti, pětileté až sedmileté děti chodí do 3. a 4. třídy.

1. třída – Kocourci – Poznáváme svět s kocourkem Modroočkem

Náš den u kocourka Modroočka je plný her, tvoření, zpívání... Je přizpůsoben našim fyziologickým potřebám a zásadám zdravého životního stylu. Během dne se nám střídají spontánní i řízené pohybové aktivity.
Učíme se zdravit, děkovat, poprosit, půjčovat si hračky, pomáhat si a učíme se samostatnosti. Vyprávíme si pohádky, sdílíme zážitky, rytmizujeme, provádíme artikulační a řečová cvičení. Učíme se samostatnosti při oblékání, stolování, při osobní hygieně. Společně pozorujeme přírodu, pečujeme o květiny, hrajeme si s přírodními materiály, učíme se třídit odpad. Chodíme na divadelní představení, hrajeme si pohádky. Všemi smysly poznáváme svět.


 

2. třída – Včelky - S včeličkou objevujeme svět okolo nás

   Premium Vector | Cartoon happy bee isolated on white background

Máme k dispozici třídu Včeliček (s vytvořenými koutky pro tvořivou a námětovou hru i práci u stolečků) a hernu s klavírem. Ke všem hračkám a pomůckám v obou třídách máme volný přístup a víme, že se vždy po skončení činností mají vracet na svá místa.
Snažíme se, aby ve třídě vládla atmosféra pohody, porozumění, důvěry, bezpečí, zdraví a vzájemné pospolitosti. Usilujeme o to, aby práce s dětmi v naší třídě byla založena na přímých zážitcích dítěte, aby podporovala dětskou zvídavost, tvořivost a přirozenou potřebu objevovat. Základním cílem našeho Třídního vzdělávacího programu je vytvoření pocitu dětí, že jim je stále nablízku někdo, kdo je má rád. Ten, kdo s nimi sdílí společný čas, hraje si, raduje se, objevuje nové, podílí se na společné činnosti. Někdo, kdo je vždy ochotný pomoci a poradit, když je potřeba. Náš TVP je cíleně směřován k vybudování zdravé, bezpečné a přátelské skupiny, ve které nám všem bude dobře a příjemně.

 

 

3. a 4. třída – Sovičky - Se Sovičkou za poznáním

moudra-sova-s-zemekoule.jpg

 

 

V naší třídě Soviček si společně hrajeme, pozorujeme svět, učíme se být dobrými kamarády a pomáhat si. Snažíme se připravit na vstup do školy, naučit se být samostatní a mít vlastní názor. Je pro nás důležité, aby se děti do naší třídy těšily a zažívaly radost z poznávání, porozumění, pohodu a krásu přátelství. Všechny naše činnosti a aktivity připravujeme zážitkově a to formou pokusů, praktických činností, dramatizace, přímého kontaktu s děním okolo nás. Toto vše umožňuje individuální péči pro všechny děti ve třídě. Každé dítě má tedy možnost rozvíjet se podle svých vlastních možností a osvojovat si nové dovednosti, které bude v životě potřebovat.

 Vzdělávací program je doplněn o speciální pleoptické a ortoptické činnosti ve formě hry. Děti, které nemají potřebu odpoledního spánku, se po obědě věnují relaxačním a tvořivým činnostem.

 

Příspěvky

Zvýšení cen stravného

14. 2. 2023